⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Chili con Aubergine

(4 pers)

1 stor aubergine, ca 450 g
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
0.5 msk spiskummin
0.5 msk paprikapulver
0.5 msk chiliflakes
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 frp 400 g canellonibönor
1 msk honung
0.5 msk vinäger
salt
svartpeppar
1 msk olivolja

färsk koriander
gott bröd

Riv auberginen grovt och strö över 0.5 tsk salt. Fräs i olja några minuter. Tillsätt hackad paprika, hackad lök, riven vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Fräs 3 min till. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Sjud i 10 min. Häll i avsköljda bönor och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar. Servera med färsk koriander och ett gott bröd.